2023-10-18 20:45:50 JPM redakcja1 K

Smarujesz z obu stron czy może bez skórki?

Czego można się nauczyć z tego, jak ktoś nakłada masło na chleb? Według nowego badania, sporo.

Nie jesteś chyba jednym z tych, którzy muszą przerwać kromkę chleba zanim ją posmarują masłem? Zdjęcie: Penpak Ngamsathain/Getty Images

Nazwa: Technika smarowania tostów.

Czas: Pierwsza wzmianka o tostach w druku pojawiła się w przepisie sprzed 600 lat.

Prezencja: Test Rorschacha z częściowo roztopionym masłem.

Czym właściwie jest „technika smarowania tostów"? To teoria, według której można odkryć najmroczniejsze zakamarki swojej osobowości, analizując sposób rozprowadzania masła (lub jego odpowiednika) na toście.

Proszę, powiedz, że to nieprawda? Czy nie jesteśmy już wystarczająco podzieleni? Och, uspokój się, to tylko zabawa. To badanie przeprowadzone przez firmę Flora w celach promocyjnych.

Okej, dobrze. A co wynika z tego badania? Najważniejszy wniosek to ten, że 50% ludzi dąży do równomiernego rozprowadzenia masła na toście, co wskazuje na spokojną i łagodną osobowość.

Czy to znaczy, że 50% ludzi nie chce równomiernego rozprowadzenia? Kim oni są, psychopatami? Kolejne 19% z nas lubi rozsmarować masło po całej powierzchni tosta, łącznie z kromką. Osoby te są zazwyczaj pedantyczne.

Za „pedantyczne" można też przeczytać „analne". Oczywiście są też inne kategorie rozprowadzających masło. Są „unikający skórki", którzy lubią pozostawić wokół kromki wiele nieposmarowanego chleba.

Leniwi. A są też „rozdzieracze i rozprowadzacze", którzy rozrywają swój tost i smarują każdy kawałek osobno.

Zbyt wyrafinowani. Spokojnie, to wszystko tylko zabawa, pamiętaj. Są też „podwójni smarownicy", którzy...

Nie waż się. ... którzy lubią rozsmarować masło na...

Ostrzegam cię! To twoja ostatnia szansa... obie strony tosta.

Co do licha? Kto to robi? Pokaż mi tych potworów! Okej, no dobrze, to się nie udało. Zapomnij, że coś mówiłem.

Rozprowadzanie masła na obie strony tosta to obraza w stronę samego Boga. Posłuchaj, weź oddech. Sposób, w jaki przygotowujesz i jesz prawdopodobnie nie ma większego wpływu na twoją osobowość.

A co z raportem z 2015 roku, który mówił, że osoby jedzące pizzę sztućcami są sumienne? To także było tylko zabawą. Zignoruj to.

A co z raportem z 2017 roku mówiącym, że osoby lubiące jeść lody z wafelka są opiekuńcze? Za dużo o tym czytasz.

A co z artykułem sprzed sześciu tygodni, mówiącym, że osoby wybierające mleko roślinne do kawy są introwertyczne? Właściwie, wiesz co? To prawda. Nienawidzę tych ludzi. Złapmy ich!

Mów: „Mamy więcej wspólnego niż to, co nas dzieli."

Nie mów: „Chyba, że smarujesz masło po obu stronach tosta..."

Dział: Wywiady

Udostępnij
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy.
Wymagane zalogowanie

Musisz być zalogowany, aby wstawić komentarz

Zaloguj się

INNE WIADOMOŚCI


NAJCZĘŚCIEJ CZYTANE